Nalazite se ovdje: NeplodnostUzroci neplodnosti kod žena

Uzroci neplodnosti kod žena

Uzroci neplodnosti kod žena su brojni, i pokušat ćemo ih ovdje pobrojati. Da bi se neplodnost liječila, treba dobro poznavati uzroke neplodnosti ali i postupke koji bi pritom mogli pomoći. Vrlo je teško, a često i nemoguće odrediti pravi uzrok neplodnosti. 

Mogući uzroci neplodnosti kod žena:

policistični jajnici, endometrioza, priraslice nastale kao posljedica endometrioze, anomalije razvoja maternice, neprohodnost jajovoda koja može nastati kao posljedica dugotrajnih neprepoznatih upala ali često i endometrioze, nepravilnosti ciklusa sa prisutnom ili bez prisutne ciste jajnika, endokrinološke bolesti.

Ponekad je razlog nemogućnosti začeća imunološka nepodudarnost između žene i sperme muškarca, te još neka druga stanja i bolesti.

Do Praga i natrag  Roda 

Reprodukcijska sposobnost čovjeka je u odnosu na ostale vrste nesavršena. Oko 15% bračnih parova je neplodno zbog postojanja brojnih mogućih oštećenja reprodukcijskog sustava, kako žene tako i muškarca

Prvo dijete u svijetu, začeto medotodom izvantjelesne oplodnje, rođeno je davne 1978. godine, a do danas je tom metodom liječenja neplodnosti rođeno više od 6 milijuna djece u svijetu.